Overstappen van
AdvocaatCentraal naar Urios

Bij Urios snappen we dat overstappen naar andere software niet zomaar iets is. U wilt een weloverwogen beslissing nemen, zodat u weer jaren toekunt met uw nieuwe pakket. Daarom helpen wij u hier graag bij. Hieronder hebben we voor u op een rijtje gezet hoe de overstap van AdvocaatCentraal naar Urios in zijn werk gaat.

Qua functionaliteit zullen Urios en AdvocaatCentraal elkaar misschien niet zo veel ontlopen, maar er is wel één heel groot verschil tussen deze twee pakketten. Urios is namelijk een desktopapplicatie waarmee u lokaal maar ook op verschillende manieren in de cloud kunt werken. Vanaf verschillende locaties werken in Urios is dus geen enkel probleem. AdvocaatCentraal daarentegen is een zogenaamde webapplicatie waarop u via uw browser inlogt. Dit biedt Urios niet. 

Een webapplicatie heeft zeker voordelen, maar een desktopapplicatie zeer zeker ook. 

 1. U kunt lokaal met Urios werken. Hierdoor kunt vrijwel alle handelingen handelingen ook verrichten zonder internetverbinding. Dit zorgt voor stabiliteit van de software en u kunt alles, zowel het beheren van de database als bestandsopslag, helemaal zelf doen of in eigen beheer houden door deze belangrijke taken bij uw eigen, vertrouwde, IT partij neer te leggen. 
 2. U kunt in de cloud met Urios werken. Wilt u zowel vanaf kantoor als vanuit huis kunnen werken? Dat kan. U kunt dit uitbesteden aan uw eigen IT partij, of u laat de opslag van uw database en bestanden aan ons over. Dan worden uw data en bestanden in de cloud opgeslagen en beheerd door Urios op een server die in Nederland staat.
 3. U kiest zelf uw boekhoudsysteem. Werkt u prettig met Twinfield? Dan kunt u daar gewoon mee blijven werken. Kiest u toch liever een ander boekhoudpakket? Dan heeft u ruime keuze.

Wordt uw vraag hieronder niet beantwoord? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@urios.nl of 072 512 22 05.

Van een kantoor zelf horen hoe Urios hen bevalt?

We hebben al meerdere kantoren mogen begeleiden van AdvocaatCentraal naar Urios. Wilt u van deze kantoren zelf horen hoe zij de overstap hebben ervaren en hoe Urios hen nu bevalt? Neem gerust contact met ons op. Dan brengen wij u met hen in contact.

Deze data kunnen we overzetten naar urios

Omdat we al meerdere datamigraties van AdvocaatCentraal naar Urios hebben gedaan, weten we dat we veel van uw huidige data kunnen overzetten. Elk kantoor gebruikt AdvocaatCentraal echter net weer op een andere manier, waardoor we altijd maatwerk moeten verrichten. Hieronder ziet u welke data we kunnen overzetten.

Medewerkers

 • Verkorte naam
 • Volledige naam

Tariefbeleid

 • Naam
 • Tarief

Dossiers

 • Dossiernummer
 • Dossiernaam
 • Archiefnummer
 • Dossiereigenaar
 • Tariefgroep
 • Fase

Toevoeging

 • Wel/niet toevoeging
 • Toevoegingsnummer
 • Datum aanvraag

Relaties

 • NAW-gegevens
 • Contactinformatie

Partijen

 • Cliënten
 • Wederpartij
 • Overige relaties
 • Extra rollen
 • Percentages
Activiteiten
 • Wel/niet gedeclareerd
 • Factor
 • Tijdsduur
 • Afkortingen
Verschotten
 • Wel/niet gedeclareerd
Documentmigratie

Documentmigratie vanuit dit pakket is nodig. Dit is een tijdsintensieve klus die deels handmatig wordt uitgevoerd. Hierbij komen extra kosten kijken á € 595,00 (bovenop de kosten voor de datamigratie).

Werk met vertrouwde applicaties

[:nl]Microsoft Office 365[:]

Urios koppelt met Microsoft Outlook voor het genereren van e-mails en het opslaan van e-mails in de dossiermap. Dankzij de koppeling met Microsoft Word genereert u eenvoudig documenten vanuit Urios met behulp van codes.

[:nl]Twinfield[:]

Urios heeft een live-koppeling en exportfunctie voor Twinfield. Gebruikt u liever toch een ander programma voor uw boekhouding? Dan heeft u keuze uit meer dan tien andere boekhoudpakketten.

Zo werkt overstappen naar Urios

1. VOORBEREIDING | 2. DATAMIGRATIE | 3. STARTEN MET URIOS

Natuurlijk wilt u weten waar u aan begint. Daarom hebben we voor u op een rijtje gezet wat u kunt verwachten als u overstapt naar Urios. Bij het ene kantoor loopt het net even anders dan bij het andere, maar zo heeft u in ieder geval een indicatie.

0
Stap 1: voorbereiding

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom vragen wij u en/of uw systeembeheerder alvast onderstaande zaken te verzamelen.

 1. Back-up van uw database door uw IT-partij voor de proefmigratie. Dit kan op elk gewenst moment.
 2. Als de proefmigratie naar wens is, plannen we een definitieve migratiedatum in. De definitieve migratie kan op werkdagen op elk moment worden ingepland. Onze ervaring leert dat een rustige dag aan het begin of einde van de maand de voorkeur heeft.
 3. Indien van toepassing: voorbereiding Huisstijlservice (factuursjabloon op maat). Voor het uitvoeren van de huisstijlservice hebben wij een voorbeeld nodig van een factuur, een specificatie, een herinnering en een Word-document plus uw kantoorlogo in hoge resolutie.
 4. Indien van toepassing: bestaande Word-sjablonen omvormen naar Urios-formaat, zodat deze ook vanuit Urios gebruikt kunnen worden. Dit kunt u zelf doen met behulp van onze handleiding. Wij kunnen dit ook voor u doen tegen een meerprijs per sjabloon.
 5. Aanleveren nieuwe back-up door uw IT-partij aan het einde van de voorgaande dag of begin van de ochtend.

Huisstijlservice

Eenmalig € 95,00

Een sjabloon voor een factuur, specificatie en herinnering in uw huisstijl.

Word-sjablonen omzetten

€ 30,00 per sjabloon

Uw bestaande Word-sjablonen omzetten naar sjablonen die geschikt zijn voor Urios.

0
Stap 2: datamigratie

Datamigratie

Als we alle gegevens hebben die moeten worden overgezet van AdvocaatCentraal naar Urios en de proefmigratie goed is gegaan, kan de echte datamigratie plaatsvinden. Hiervoor moeten we een nieuwe back-up ophalen van uw huidige data uit AdvocaatCentraal. De data die u hierna invoert in AdvocaatCentraal, wordt niet overgezet naar Urios. Wij raden daarom ook aan pas weer nieuwe dossiers en tijdregels in te voeren in Urios.

De migratie en het koppelen van de dossiermappen gebeurt op dezelfde werkdag. In de loop van de middag kunnen we starten met het instellen van Urios. Het is zelfs mogelijk om diezelfde middag al een workshop (voor de advocaten) en begeleiding bij het instellen (voor het secretariaat) op locatie in te plannen.

Een workshop is aan te raden als uw kantoor uit meerdere medewerkers bestaat. Zo weet u zeker dat u allemaal dezelfde werkwijze hanteert, wat zorgt voor meer efficiëntie.

Datamigratie

Eenmalig € 595,00

De datamigratie bestaat uit dataverzameling, een proefmigratie en de definitieve migratie. Al met al zal dit ongeveer één werkdag in beslag nemen. Wij zullen u hierbij ook helpen met de basisinstellingen voor uw kantoor.

0
Stap 3: starten met Urios

Starten met Urios

Om direct goed van start te gaan met Urios, zorgen we ervoor dat de basisinstellingen voor uw kantoor goed staan.

Dossiermappen instellen

Met Urios kunt u documenten en bestanden zowel lokaal als in de cloud beheren. Het grootste voordeel hiervan is dat u ook zonder internetverbinding toegang heeft tot uw dossiers. Er wordt namelijk altijd met uw lokale schijf gesynchroniseerd. 

Hiervoor werkt Urios samen met de Windows Verkenner. Het is mogelijk om voor elk nieuw dossier in Urios een nieuwe map in Verkenner aan te maken. Deze map is gekoppeld aan het dossier in Urios, zodat u uw bestanden en documenten altijd centraal kunt beheren vanuit Urios.

Hoe de mappenstructuur er uitziet, bepaalt u zelf. Denk aan de volgorde Dossiers > [ADVOCAAT] > [DOSSIERNAAM] of Dossiers > [JAAR] > [ADVOCAAT] > [DOSSIERNAAM]. Dit zijn slechts twee van vele mogelijkheden.

De basisinstellingen voor uw kantoor

Let op: na de datamigratie kunt u direct beginnen met tijdschrijven op dossiers. Hiervoor zijn de basisinstellingen niet noodzakelijk.

Voordat u nieuwe dossiers invoert of gaat factureren, dient u een aantal basisinstellingen in Urios aan te passen aan de werkwijze van uw kantoor. Denk hierbij aan:

 • Dossiernummering
 • Factuurnummering
 • Voorkeuren voor het opslaan van tijdregels
 • Standaard teksten voor facturen en e-mails (zodat u sneller kunt werken)
Hierbij helpen wij u graag.

Aan de slag met Urios

Onze ervaring leert dat er in de eerste twee weken nog wel wat telefoontjes naar de helpdesk komen, maar dat dit al snel afneemt omdat u zich het pakket snel eigen maakt. Uiteraard kunt u altijd gebruikmaken van onze workshop om als kantoor direct op één lijn te zitten wat betreft de werkwijze van Urios.

Workshop (optioneel)

Eenmalig € 379,00

We richten de workshop uiteraard zo in dat uw kantoor er écht iets aan heeft. Dus geen standaard riedeltje, maar 100% toegepast op de werkwijze van uw kantoor. 

Omdat we bekend zijn met AdvocaatCentraal, en hiervan al meerdere migraties hebben verzorgd, kennen we de verschillen en overeenkomsten tussen de twee pakketten. Deze stippen we dan ook graag aan, zodat u zich direct thuis voelt bij Urios.

5/5

“Onze overstap is het levende bewijs dat Urios écht iets doet met je input. Voordat ik wilde overstappen, had ik wat suggesties voor functionaliteiten. We hebben goed contact gehouden en een paar jaar later voldeed Urios helemaal aan mijn verwachtingen. Nog steeds werk ik met veel plezier met dit programma en met de mensen die het mogelijk maken!”

Heikens Advocatenkantoor, Amsterdam

Lees de hele case van Heikens Advocatenkantoor

5/5

“Onze IT-partij schoof Urios naar voren als alternatief voor AdvocaatCentraal. Na een korte demonstratie van de mogelijkheden waren we al snel verkocht. Het programma werkt heel intuïtief en de support is geweldig. Na ruim 10 jaar gebruiken wij Urios nog steeds naar volle tevredenheid.”

Advocatenhuys Velperweg, Arnhem

Praktische informatie

Proefmigratie

Ter voorbereiding van de echte datamigratie voeren we altijd een proefmigratie uit. Zo weten we zeker dat alle data op de correcte manier wordt uitgelezen in Urios. Het resultaat van deze proefmigratie nemen we met u door, zodat u de overgezette data zelf kunt controleren.

Kosten

De kosten van de proefmigratie zijn verwerkt in de datamigratie. Als uw kantoor een proefmigratie wil uitvoeren alvorens een beslissing te nemen, rekenen we 50% van de kosten van de complete migratie. Deze kosten vervallen als uw kantoor alsnog voor Urios kiest.

Datamigratie

Voor de definitieve datamigratie reserveren wij een hele werkdag. Hierbij zorgen we ervoor dat we altijd één aanspreekpunt hebben voor uw kantoor die deze dag de hele dag beschikbaar is. Het is prettig als uw IT-partij die dag goed bereikbaar is voor eventuele toegangsvereisten en vragen vanuit onze kant.

De datum voor datamigratie bepalen we uiteraard in overleg met uw kantoor.

Kosten

De kosten voor de definitieve migratie bedragen € 595,00. Voor weekend- of feestdagen is een toeslag van 50% van toepassing.

Facturatie

Wij factureren de totale kosten van een datamigratie – met eventuele kosten voor de huisstijlservice, Word-sjablonen en workshop – achteraf, tegelijkertijd met de licenties die een jaar vooruit worden gefactureerd.

Extra cloud diensten

Als u besluit in de cloud te gaan werken met Urios heeft u ten minste de Urios Cloud Database nodig. Optioneel is de Urios Cloud Drive voor opslag van bestanden in de cloud. In plaats van de Urios Cloud Drive kunt u ook kiezen voor een andere cloud provider, zoals OneDrive (bij een Office 365 abonnement) of Google Drive.

Urios Cloud Database

€ 5,25 per maand

In deze database staan alle gegevens die u direct kunt terugvinden in Urios. Denk aan relaties, dossiers, tijdregels en declaraties.

Urios Cloud Drive 10GB of 100GB

€ 6,20 / € 9,30 per maand

Hier staan alle bestanden en documenten die aan de dossiers in Urios zijn gekoppeld. Direct te bereiken vanuit Urios.

Vrijblijvend meer weten?

Overstappen doet u niet zomaar. Daarom beantwoorden we graag, geheel vrijblijvend, uw vragen over overstappen van AdvocaatCentraal naar Urios.

Vul hieronder uw kantoorgegevens in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Tijdens kantoortijden mag u ons uiteraard ook altijd bellen op 072 512 2205.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.