Tijdregistratiesoftware voor advocaten

Efficiënt dossiers beheren, tijdschrijven en declareren

Urios is een softwarepakket speciaal ontwikkeld voor de advocatuur met als doel de administratieve werkzaamheden voor advocaten en ondersteunend personeel eenvoudiger te maken. Met Urios brengt u structuur aan in uw werkzaamheden waardoor u efficiënt kunt werken en tijd bespaart op de werkzaamheden die niet declarabel zijn.

U beheert eenvoudig uw relaties en dossiers, registreert tijd (inclusief verschottenadministratie) en kunt declareren en herinneren vanuit één systeem. Per post of per e-mail.

Met of zonder stopwatch

Tijdschrijven en declareren doet u eenvoudig met één klik op de knop.

Tariefbeleid per medewerker

Voer een apart tariefbeleid per medewerker of per dossier. Per uur, vaste prijs of abonnement.

Overzicht in declarabiliteit

Gebruik managementrapporten voor snel inzicht in declarabele uren en omzet.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken? Vraag een vrijblijvende demo aan.

Software speciaal voor de advocatuur

Het registreren van gewerkte tijd kan op talloze manieren en er zijn legio programma’s waarin u tijd kunt registreren. Echter, veel van deze tijdschrijfsoftware is niet specifiek bedoeld voor de advocatuur. Hierdoor kunt u vastlopen als er geen sprake is van een kant en klaar ‘uurtje-factuurtje’. U kunt deze tijd vervolgens declareren op basis van de gewerkte uren, vaste prijs of abonnement.

Als advocaat kunt u met Urios uit de voeten als u:

Met Urios kunt u deze en andere specifieke informatie administreren, omdat het speciaal voor u als advocaat is ontwikkeld. Met behulp van de verschillende filters selecteert u zelf welke data voor u het meest relevant is om te zien op uw scherm.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk tijd registreren

Verschillende opties per tariefbeleid

Declareer geschreven tijd op basis van een uurtarief, vaste prijs of abonnement. Voor toevoegingen en insolventies bestaan aparte opties.

  • Uurtarief: maak een tariefbeleid voor het hele kantoor of per medewerker. Bepaal per tariefbeleid of u wel of geen kantoorkosten rekent.
  • Vaste prijs: kies voor een tariefbeleid met of zonder specificatie. Bij het eerste worden automatisch alle geschreven uren afgedeclareerd. Ook kunt hier kiezen of u wel of geen kantoorkosten rekent.
  • Abonnement: voer een vaste-prijs-tarief in die u per maand, kwartaal of jaar declareert. Bepaal per type abonnement of u wel of geen kantoorkosten rekent. De abonnementen die gereed zijn voor declaratie komen automatisch naar voren.
  • Toevoeging: op een apart tabblad bij het dossier vult u de toevoegingsbedragen in. Deze bedragen kunt u vervolgens 1-op-1 declareren, ook los van elkaar.
  • Insolventie: wij updaten het tarief voor curatoren automatisch ieder jaar zodra het bekend is. Aan de hand van uw recofa-factor berekent Urios automatisch het juiste tariefbeleid voor de medewerker.

Handmatig tijdschrijven

Handmatig doet u dit met een algemene knop ‘Tijdregels invoeren’, dus niet vanuit het dossier. Zo hoeft u hiervoor niet eerst het dossier te openen en kunt u meerdere tijdregels voor verschillende dossiers achter elkaar invoeren. Navigeren tussen velden en schermen kan zowel met de muis als met het toetsenbord. 

Tijdschrijven met stopwatch

Met behulp van de Urios Stopwatch lekt er minder tijd weg. Start de Stopwatch handmatig of automatisch bij het opstellen van een document of e-mail, bij het openen van bestanden in een dossiermap of als u belt middels VoIP. Met de optie ‘Altijd zichtbaar’ blijft de Stopwatch altijd op de voorgrond, zodat u de tijd niet uit het oog verliest.

In tikken of minuten

Registreer tijd in losse minuten of in tikken van 5 of 6 minuten. Kies zelf of u met de stopwatch geregistreerde tijd afrondt op minuten of op eenheden van 3, 5 of 6 minuten.

Urenmelder

Het is ook mogelijk een urenmelder in te stellen voor dossiers. Dit is voornamelijk handig als u een vast bedrag heeft afgesproken of een bepaald bedrag voor een toevoegingszaak krijgt.

Op het moment dat u het aantal door u gestelde uren heeft bereikt, geeft Urios een melding. U kunt dan uiteraard zelf bepalen of u wilt doorwerken aan het dossier of eerst wacht op een nieuwe vergoeding of tot de nieuwe periode.

Tijdregistratie voor alle advocatenkantoren

Met Urios bespaart u veelt ijd op uw administratieve werkzaamheden, zodat u uzelf volledig kunt inzetten voor het belang van uw cliënt. Urios biedt een oplossing waar iedereen mee kan werken, ook zonder training, en versimpelt veel van uw dagelijkse taken. 

Het programma is ontwikkeld om u te ondersteunen en legt u geen werkwijze op. U kunt het programma zeer flexibel instellen, waardoor het altijd aansluit op de werkwijze van uw kantoor.

Urios is geschikt voor zowel kleine als grotere praktijken en wordt ook veel gebruikt door eenmanskantoren. 

Dankzij onze gunstige tarieven is Urios ook zeer aantrekkelijk voor kantoren die in de opstartfase zitten. Naarmate het kantoor groeit kunt u Urios gemakkelijk uitbreiden met modules die nuttig zijn voor uw dienstverlening.

Tijd besparen efficiënt werken Urios Software voor Advocaten

Benieuwd naar wat Urios nog meer kan? Ontdek alle mogelijkheden!

Lokaal of in de cloud? U bepaalt

Met Urios software kunt u niet alleen eenvoudig uw tijd registreren en declareren, maar voert uw volledige kantooradministratie in één pakket. Onze focus ligt op gebruiksgemak, tijd besparen en betaalbaarheid. Met onze software kunt u veilig werken op een manier die bij uw kantoor past.

Kies zelf waar u Urios installeert: op een lokale pc/server of in de cloud. Welke opties voor u mogelijk zijn hangen af van de door u gewenste werkwijze en uw budget. 

Lees ook onze blogartikel: Wel of niet in de cloud?

Enthousiast? Probeer urios 30 dagen gratis!

Past Urios bij uw kantoor? Ontdek het eenvoudig zelf. Geheel vrijblijvend, helemaal gratis.

Vraag hieronder een proeflicentie aan en krijg 30 dagen om Urios zelf te ontdekken. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.