Software voor curatoren

Een aparte tak in de advocatuur: de Insolventiepraktijk. Het afwikkelen van een faillissement is ingrijpend voor uw cliënt. Een zorgvuldige afhandeling is daarbij uiteraard van groot belang. De Insolventiemodule van Urios helpt u, als curator, bij het overzichtelijk en zorgvuldig afhandelen van insolventiezaken.

Recofa rekenmodule

Handmatig de Recofa-berekening toepassen is verleden tijd.

Overzichtelijke rapporten

De uitkomsten direct inzichtelijk in overzichtelijke rapportages.

Keuze uit tijdschrijfgroepen

Keuze uit oude nummering en nieuwe tijdschrijfgroepen.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken? Vraag een vrijblijvende demo aan.

Rapportages voldoen aan Recofa-richtlijnen

De Insolventiemodule van Urios biedt u een viertal rapportages die, voor zover bij ons bekend, voldoen aan de richtlijnen die door de verschillende rechtbanken in Nederland worden gesteld.

 1. Onderhanden werk
 2. Uren
 3. Tijdregistratie per tijdschrijfgroep
 4. Verzoek voorschot op salaris op basis van:
  1. Tijdregistratieverslagen
  2. Afwijkende periode (zelf start- en einddatum ingeven)
  3. Totaalbedrag (feitelijk beschikbare boedel)

Een verzoek om voorschot indienen dat hoger ligt dan het banksaldo is zonde van uw tijd. Net als het zelf uitrekenen tot welke datum u dan wél uw salaris zou kunnen verzoeken om ongeveer op dat bedrag uit te komen. Daarom doet Urios dit voor u! Efficiënter werken kan bijna niet.

Faillissementsdossiers aanmaken is een fluitje van een cent

In Urios maakt u gemakkelijk een nieuw dossier aan. Zo ook een Insolventiedossier. Zodra u in Urios aangeeft dat het een Insolventiezaak betreft, toont Urios alleen de velden die hierop van toepassing zijn. Zo blijft uw scherm altijd overzichtelijk.

Bij het aanmaken van een dossier kunt u direct de standaardinformatie invoeren, zoals het faillissementsnummer en de datum van de uitspraak, en onderscheid maken tussen het beschikbare boedelactief (oftewel het banksaldo) en het gerealiseerde boedelactief (ten behoeve van de boedelfactor). 

Mocht u deze informatie nog niet voor handen hebben op het moment van aanmaken, kunt u dit altijd op een later moment invoeren bij uw dossier. Dit geldt eigenlijk voor alle velden in Urios. Alleen de dossiernaam en één cliëntnaam zijn verplicht.

Insolventiemodule Recofa Urios

Uw uren invoeren

De uren die u werkt aan uw Insolventiedossiers voert u net zo eenvoudig in als bij ieder ander type dossier. Het enige verschil is het kiezen van een tijdschrijfgroep. Omdat (nog) niet alle rechtbanken op één lijn zitten wat betreft de notatie van de tijdschrijfgroepen, kunt u in Urios zowel voor de oude nummering als voor de nieuwe tijdschrijfgroepen kiezen.

Met een sneltoets, pijltje naar boven op uw toetsenbord, herhaalt u de vorige invoer. Zo voert u snel meerdere tijdregels achter elkaar in. Alleen de tijdsduur dient opnieuw te worden opgegeven. De geschreven tijd vindt u terug op het tabblad Tijdregels. Hier kunt u ook de status van de tijdregels terugzien in een kolom, weergeven als ‘open’, ‘op verslag’, ‘verzocht’ of ‘gedeclareerd’.

Alle soorten dossiers overzichtelijk in één systeem

Naast uw Insolventiedossiers kunt u ook eenvoudig uw betalende zaken, toevoegingsdossiers en interne dossiers in Urios administreren. Deze verschillende soorten dossiers zijn allemaal zichtbaar op één tabblad.

Dankzij datafilters kunt u ook selecteren op specifieke kenmerken van dossiers. Filter bijvoorbeeld op alleen lopende dossiers, dossiers van een specifieke dossiereigenaar of insolventiedossiers. Zo houdt u altijd overzicht over uw zaken en werkzaamheden.

Enthousiast? Probeer urios 30 dagen gratis!

Past Urios bij uw kantoor? Ontdek het eenvoudig zelf. Geheel vrijblijvend, helemaal gratis.

Vraag hieronder een proeflicentie aan en krijg 30 dagen om Urios zelf te ontdekken. 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.