Documenten en e-mails genereren en beheren

Naarmate een dossier vordert, groeit het aantal documenten. De vele verschillende stukken, brieven en e‑mails blijven toenemen en het is een hele kunst om al deze documentstromen efficiënt en veilig te beheren. Bovendien kan het opstellen en schrijven van al deze documenten veel tijd kosten. 

Om u tijd te besparen biedt Urios hiervoor een aantal praktische oplossingen met Word en Outlook. Onze oplossingen zijn door iedereen eenvoudig te gebruiken en heel betaalbaar.

Werk efficiënter met Word- en Outlook-sjablonen

Vooraf ingestelde sjablonen lezen de in Urios bekende cliëntgegevens in op de daarvoor bestemde plekken.

Bepaal zelf uw opslaglocatie: lokaal of in de cloud

Sla uw bestanden op een lokale schijf/server op of op een cloud drive.

Bespaar tijd: meer structuur, minder klikken

Breng structuur aan in uw dossiermappen en bestanden en bespaar onnodig zoekwerk.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken? Vraag een vrijblijvende demo aan.

E-mails opslaan in dossiermap

Veel communicatie verloopt tegenwoordig via e‑mail. Het overgrote deel van de advocatuur werkt met het e-mailprogramma Outlook. Daarom heeft Urios een koppeling met Outlook ontwikkeld. Hiermee kunt u met behulp van een knop in Outlook eenvoudig uw inkomende en uitgaande e-mails opslaan in de juiste dossiermap. 

U bepaalt zelf welke e‑mailberichten u wilt opslaan. E‑mailberichten die niet relevant zijn worden automatisch verwijderd. Zo voorkomen we dat uw dossier wordt vervuild met irrelevante berichten. 

Bijlagen bij het e-mailbericht kunt u afzonderlijk opslaan in een aparte map. U kunt ook gebruik maken van de Urios Stopwatch bij het opstellen van een e‑mailbericht en uw tijd schrijven bij het opslaan van een e-mailbericht. Zo werkt u efficiënt, kunt u eenvoudig uw tijd schrijven en houdt u dus meer tijd over voor de inhoud van uw zaak.

Lees meer over tijdschrijven

Beheer documenten en bestanden vanuit uw Verkenner

Wanneer u in Urios een nieuw dossier invoert, maakt Urios direct een nieuwe dossiermap aan met submappen op de daarvoor aangegeven locatie. U kunt onderscheid maken tussen alle werkzame advocaten en de status (lopend of gearchiveerd) van het dossier. 

Door de opbouw van de dossiermappen te standaardiseren wint u veel tijd. Bovendien is er op deze manier een uniforme werkwijze binnen uw kantoor, waardoor iedereen bestanden eenvoudig terugvindt. Dit scheelt zowel u als uw collega’s een hoop tijd!

Toegankelijk via Windows Verkenner

Uw bestanden zijn toegankelijk via zowel Windows Verkenner als via Urios. U kunt zelfs werken met OneDrive, SharePoint of Google Drive. Het enige wat Urios hoeft te weten, is de locatie van uw mappen.

Voordelen:

  • Uw mappen en bestanden kunnen blijven staan waar ze nu staan.
  • U kunt de opslaglocatie van uw bestanden gemakkelijk wijzigen. Slaat u de bestanden nu op uw lokale computer op? En besluit u volgend jaar toch in de cloud te gaan met bijvoorbeeld OneDrive? Dat kan. Het enige wat we moeten doen, is in Urios de nieuwe opslaglocatie aangeven.

documenten opslaan: lokaal of op cloud drive

Alle documentatie van uw dossier moet veilig worden opgeslagen en voor iedereen terug te vinden zijn. Uniek aan Urios is dat u zelf bepaalt waar en hoe u uw stukken opslaat. Dit kan zowel lokaal, op uw eigen server op kantoor, of in een cloud omgeving. 

Als u kiest voor een (online) cloud opslag, kiest u zelf welke manier van werken bij uw kantoor past. U kunt gebruiken maken van Urios Cloud Drive, een extern bureaublad, OneDrive (Office 365) of een andere cloudaanbieder. Welke manier of locatie u ook kiest, het is allemaal mogelijk met Urios. 

Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat ieder kantoor met Urios (verder) aan de slag kan zonder dat er grote veranderingen moeten plaatsvinden. U kunt namelijk op een later moment altijd nog kiezen voor een andere opslaglocatie zonder dat u hoeft te wisselen van softwarepakket.

Lees ook onze blog: Wel of niet in de cloud?

In de cloud of lokaal werken Urios Software voor Advocaten

Documenten en e-mails genereren met sjablonen

Het opstellen van documenten kan veel tijd kosten en dat is niet altijd nodig. Natuurlijk, veel van uw stukken zijn inhoudelijk te specifiek om te standaardiseren. Veel documenten zijn echter qua opbouw hetzelfde.

Voor veel brieven gebruikt u vast al een standaard opmaak, bijvoorbeeld voor een opdrachtbevestiging of een dagvaarding. Met Urios stelt u in enkele muisklikken uniform deze stukken op met behulp van sjablonen.

Bespaar tijd met invoegvelden

Deze sjablonen bevatten voorgedefinieerde velden die direct worden ingevuld met de gegevens die bekend zijn in Urios. Dit zijn o.a. de standaard velden als Naam, Adres, Dossiernaam en Datum.

Ook minder voor de hand liggende velden kunt u zelf in Urios aanmaken en invoegen in uw sjabloon, zoals een huwelijksdatum, ingangsdatum van een huurcontract of datum van aanhouding. Het opstellen van een document gaat hiermee een stuk sneller dan zonder sjabloon.

Enthousiast? Probeer urios 30 dagen gratis!

Past Urios bij uw kantoor? Ontdek het eenvoudig zelf. Geheel vrijblijvend, helemaal gratis.

Vraag hieronder een proeflicentie aan en krijg 30 dagen om Urios zelf te ontdekken. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.