Lokaal of in de cloud?

 

Als advocaat werkt u met gevoelige informatie. Daarom is het extra belangrijk dat uw data op een veilige locatie is opgeslagen. De techniek ontwikkelt zich, waardoor er legio mogelijkheden zijn om uw data veilig op te slaan. Zowel in de cloud als lokaal. Maar welk type opslag past bij u? Wij hebben voor u de voordelen en nadelen van in de cloud versus lokaal werken op een rijtje gezet. 

In de cloud of lokaal werken Urios Software voor Advocaten

In de cloud werken

In de cloud werken. De term komt regelmatig voorbij, maar wat betekent dat nu eigenlijk? In de cloud werken is eigenlijk niets meer dan data en/of bestanden op een andere server opslaan dan op uw eigen (lokale) server. Het grootste verschil met lokaal opslaan is dus dat u het gegevensbeheer uitbesteed aan een derde.

Voor veel advocaten voelt in de cloud werken een beetje dubbel. U werkt namelijk met gevoelige informatie en kunt niet het risico lopen dat deze gegevens uitlekken. Vandaag de dag zijn er echter heel veel technieken om uw data ook in de cloud goed te beveiligen.

Hieronder leest u een aantal voor- en nadelen van werken in de cloud.

Lees meer over de cloud diensten van Urios: Urios Cloud Database en Urios Cloud Drive.

Lokaal werken

Lokaal werken is werken vanaf een computer of server die zich fysiek bij u op kantoor bevindt. Deze server is 100% in uw eigen beheer en is niet toegankelijk vanaf een andere locatie. Dit laatste is meteen het grootste voordeel en het grootste nadeel van lokaal werken.

Er zijn nog maar weinig softwarepakketten die compleet lokaal kunnen werken (desktop applicaties). Toch zijn er nog legio advocatenkantoren die hieraan de voorkeur geven. Met als voornaamste argument de beperkte toegankelijkheid van hun cliëntgegevens van buitenaf.

Hieronder leest u een aantal voor- en nadelen van lokaal werken.

De mogelijkheden bij Urios

Beheert u liever uw data zelf of slaat u het op in een beveiligde cloud-omgeving? U bepaalt. Wij begrijpen dat uw dossiers gevoelige informatie bevatten en hiermee zorgvuldig moet worden omgegaan. Daarom zijn er met Urios globaal drie mogelijkheden voor het opslaan van uw data:

  1. Lokaal: op een computer of server in eigen beheer van uw kantoor.
  2. In de cloud bij Urios: een beveiligde server in Nederland in het beheer van Urios. Uw data blijft natuurlijk in uw beheer.
  3. In de cloud bij een andere provider: bijvoorbeeld bij uw systeembeheerder.

Lees meer over de Urios Cloud Database

Combinatie met Urios Cloud Drive

Als u kiest voor Urios heeft u de vrijheid zelf te kiezen waar u uw data opslaat: lokaal, in de cloud bij Urios of in de cloud bij een andere cloud-provider. Het grootste voordeel van Urios combineren met een cloud drive is dat u zowel met als zonder internet kunt werken in uw bestanden.

Heeft u tijdelijk geen internetverbinding? Geen probleem. Dan gaat de cloud drive gewoon weer verder met synchroniseren als er wel weer verbinding is.

Lees meer over de Urios Cloud Drive

Heeft u vragen? Bel ons gerust op 072 512 22 05!

Ontvang het e-book in uw inbox

Vul onderstaande gegevens in en ontvang het e-book direct in uw inbox. Wij gebruiken onderstaande gegevens enkel om u het e-book toe te sturen.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel om u het e-book toe te sturen. Lees meer in ons Privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.