Neem contact op

Voorkom dat bedragen die u voorschiet uit het zicht verdwijnen

Een gedegen verschottenadministratie draagt bij aan een gezonde liquiditeit van uw kantoor en vormt daarom een belangrijk onderdeel van uw administratie. Verschotten voert u in Urios net zo gemakkelijk in als tijdregels. Ingevoerde verschotten worden vervolgens overzichtelijk getoond op het daarvoor bestemde tabblad.

Verschotten declareren

Onder verschotten wordt onder andere verstaan: griffierechten, deurwaarderskosten en reis- en verblijfskosten. Ingevoerde verschotten worden direct in rekening gebracht wanneer u uw honorarium of nota eigen bijdrage voor de betreffende cliënt opmaakt. Tenzij u dit doorbelasten handmatig uitzet.  Ook kunt u zelf aangeven of u een verschot wel of niet belast.

Indien u liever de verschotten direct wilt doorberekenen aan uw cliënt (en niet wilt wachten tot een nieuwe declaratie opgemaakt wordt) heeft u ook de optie om een declaratie te maken waarop alleen de openstaande verschotten worden getoond. Deze voorschottendeclaratie verstuurt u vervolgens gemakkelijk per post of per e-mail.

Wat zijn verschotten?

Verschotten zijn additionele kosten die een advocaat moet maken voor de uitvoering van een opdracht. In de advocatuur zijn dit bijvoorbeeld griffierechten, deurwaarderskosten, reis- en verblijfkosten.

Direct starten met tijd besparen? Probeer Urios 30 dagen gratis!

Overzicht in vErschotten met rapporten

Als managing partner is het essentieel om goed inzicht te hebben in de omzet van het kantoor. En dan niet alleen in het aantal declarabele uren, maar ook hoeveel procent van de omzet uit bijvoorbeeld voorschotten komt. 

Met de module Managementrapporten draait u eenvoudig de gewenste rapporten uit. Rapporten waarin voorschotten worden meegenomen:

  • Faillissementen: Onderhanden werk
  • Omzet: Omzet en omzetbelasting
  • Omzet: Omzet over datumgrens
  • Omzet: Per klant
  • Uren: Nog te declareren uren

Dankzij deze rapporten ziet u snel hoe uw kantoor er financieel voorstaat.

Meer weten over declareren met Urios?

Enthousiast? Probeer urios 30 dagen gratis!

Past Urios bij uw kantoor? Ontdek het eenvoudig zelf. Geheel vrijblijvend, helemaal gratis.

Vraag hieronder een proeflicentie aan en krijg 30 dagen om Urios zelf te ontdekken. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.