×

Urios demo aanvragen

advocaten

×

Neem contact met mij op

Vul onderstaande gegevens in zodat Urios contact met u op kan nemen om een afspaak te maken.

advocaten

Urios Cloud Drive

Heeft u graag altijd uw dossierstukken bij de hand? Op uw laptop of tablet, ook als uw geen internet tot uw beschikking heeft? En wilt u deze stukken eenvoudig en op een veilige manier kunnen delen met uw cliënt of andere partijen? Dan is de Urios Cloud Drive een goede oplossing.

Hoe het werkt

De Urios Cloud Drive is een additionele dienst die wij aanbieden om uw stukken/documenten op een veilige manier binnen Nederland op te kunnen slaan. Van al uw bestanden blijven de 30 laatste versies bewaard en alle bestanden worden versleuteld opgeslagen. De backup van al uw bestanden die in deze Cloud Drive staan opgeslagen, wordt dus voor u geregeld. De Urios Cloud Drive kan op alle typen apparaten worden geïnstalleerd. Op uw computer op kantoor en op uw laptop, maar ook op uw telefoon of tablet. De Cloud Drive werkt op alle besturingssystemen (Apple, Windows, Android).

Als u werkt met de module Documentenbeheer zal de Urios Cloud Drive worden gekoppeld aan uw dossiermappen in Urios zodat u via het tabje Documenten automatisch in de juiste dossiermap in uw Cloud Drive uitkomt. Ook de mappen voor uw nieuwe dossiers worden automatisch in uw Cloud Drive aangemaakt en al uw bestanden worden in de juiste mappen opgeslagen, wat ook nu al het geval is. Als u geen gebruik maakt van de module Documentenbeheer kunt u ook werken met de Urios Cloud Drive maar is de automatische koppeling tussen uw eigen dossiermappen en de dossiers in Urios helaas niet mogelijk.

Als de Cloud Drive op uw computer is geïnstalleerd, herkent u deze aan het onderstaande icoontje van het roze dossiermapje.

Het gebruik van de Cloud Drive op uw computer werkt op vele manieren hetzelfde als de mappen in Windows verkenner. U heeft een 'extra map' op uw computer, de Cloud Drive, waarin u nieuwe mappen kunt aanmaken en waar u bestanden heen kunt slepen of kunt kopiëren. De vaak al bestaande mappenstructuur die op een advocatenkantoor gebruikt wordt, kan dan ook vaak behouden blijven.

Gebruik van webportaal

Naast de extra map op uw computer heeft u ook toegang tot uw eigen Cloud Drive webportaal. Hier kunt u op inloggen en via dit portaal zijn al uw stukken bereikbaar. Vanuit de Cloud Drive op uw computer kunt u eenvoudig en op een veilige manier bestanden en zelfs hele mappen delen. Dit werkt onder meer door beveiligde linkjes naar deze bestanden te sturen naar uw ontvanger. De ontvanger kan uw cliënt zijn, maar ook met andere partijen kunt u op deze manier bestanden uitwisselen. U kunt per bestand aangeven of de ontvanger deze alleen mag openen, of ook mag bewerken of wissen. Naast de mogelijkheid van het verzenden van beveiligde links per e-mail, kunt u er ook voor kiezen om een ‘gast-login’ aan te maken. Dit gast-login kan fungeren als een soort van cliëntenportaal. Uw cliënt zou op deze manier alle stukken (die u beschikbaar stelt) in zijn of haar dossier kunnen inzien.

Dit portaal geeft u ook inzicht in de hoeveelheid data die u in gebruik heeft en het biedt de mogelijkheid om op afstand apparaten te ‘swipen’. Een voorbeeld; Op uw laptop staat de Urios Cloud Drive geïnstalleerd. Iedereen die uw laptop in handen heeft, kan in theorie bij uw bestanden. Wanneer uw laptop gestolen zou worden, kunt u de bestanden op dit aparataat op afstand wissen via uw webportaal. Dit kan alleen als de laptop verbonden is met internet, omdat er wel een verbinding moet zijn. Mocht de laptop op dat moment niet verbonden zijn met het internet, dan worden de bestanden alsnog gewist zodra het aparataat weer online is.

Gebruik op Smartphone of Tablet

Om de Urios Cloud Drive ook vanaf de Smartphone of Tablet te kunnen gebruiken moet u de volgende stappen uitvoeren.

  1. Installeer de “Synced Tool” app (van AnchorBox) voor iPhone via de App Store of via de volgende link: https://my.securefilesync.nl/files/download/ios/
    of voor Android via de Play Store (van Sync Technologies) of via de volgende link: https://my.securefilesync.nl/files/download/android/
  2. Start de Synced Tool app (twee pijltjes in een rondje)
  3. Vul in bij Host: my.securefilesync.nl
  4. Vul bij User het e-mailadres in dat gebruikt is voor de installatie van de Urios Cloud Drive, ook te vinden bij de instellingen van de Urios Cloud Drive.Properties/Voorkeuren afhankelijk van de versie:
  5. Vul bij Password uw zelfgekozen wachtwoord in. Neem contact met ons op als u dit wachtwoord niet weet.